tiistai 26. helmikuuta 2013

irtiotto

Joskus voi ottaa irtiottoja arjesta ihan kätevästi ilman suuria etukäteissuunnitelmia tai mahdottomia budjetteja.
Lauantaina irtosin kotiympyröistä pikaisella pakkauksella ja autoon siirtymisellä..ajelin pohjoista kohti 80 kilometriä ja päätepysäkillä tyhjensin  autosta tyttökaartin lisäksi ompelukoneen, kassin ja nyssäkät ja vain ;) yhden kapsäkin.

Ompelu- ja virkistyspäivä siskon perheessä, inspiroivan työhuoneen uumenissa mielettömien värien ja kankaiden maailmassa...hyvässä seurassa venyi seuraavan päivän puolelle ja muuttui yöreissuksi. 

Tylleröt touhusivat serkkujen kanssa ja yhteisvoimin taisivat sisustaa koko huushollin ihan uuteen kuosiin..huhhuh! 
Uuteen kuosiin meni siskon ompeluhuonekin - ei olisi ehkä kannattanut siivota etukäteeen. :)

Värjättyjä pellavatilkkuja, värjättyjä paloja (ei tilkkuja, huom!) siitä yhdestä suurtalouspakatusta kankaasta, silkkisuikaleita...organzaa ja uusia kirjontalankoja. Sateenkaaren väreissä oleva lajitelma kiiltäviä konekirjontalankoja! Noista kaikista yritimme tehdä jonkunlaista sopujakoa. :)
Kankaissa väreinä Dylonin olive green, tropical green, tulip red, goldfish orange sekä nimeämättömät reaktiivivärivärjätyt tilkut vanhoja paitapuseroita, silkkihousuja, villakankaita, jajajajajaja muita tekstiiliksi luokiteltavia . :)

Kirjontalangat tilasimme täältä

Yhdenlainen irtiotto oli kyllä päivän ompelusaldokin. Jostain syystä  minun kirjomustöissäni ovat olleet värit ja kankaat semmoisia kohtalaisen hillitynhallitun värisiä, kun taas siskon töissä on ollut huomattavan paljon enemmän värikkyyttä. Hmm. Siinä olisi jollekin psykologianalyytikolle selviteltävää..persoonallisuuksista ja muista. :D 
Nyt on sitten väriä minunkin työssäni...iik!  Siskon käskystä piti tehdä yhden harmaasävytteisen työn lisäksi jotain värikästä...kukkapää. Päätimme olla samiksia ja tehdä molemmat kukkapään...(harmillisesti kameraa ei tietenkään ollut mukana niin siskon kukkapäästä ei ole kuvaa, pitää se laittaa toisella kertaa.) 


Kukkia päässä. Eri värisiä, kirkkaita ja säihkyviä. Ompelutöihin upotettuja  ajatuksia, ideoita, tunnelmia, suunnitelmia. Naurua ja hullutuksia, kummallisuuksia ja eksoottisia elämyksiä, tummia sävyjä ja sydänsurujakin. Kässäkerhoa ja kerholaisia ajatellen uuden  oppimista, yrittämistä, (nyörit!!) erehdyksiäkin (nyörit), luovuutta, uusia juttuja, innostusta, ihmettelyä, positiivisuutta ja elämäniloa. :)




(ois kannattanut prässätä...ja ommella kääntöaukkokin kiinni...mutta ei se oikeasti ihan noin kupruile. :) )

Arjen harmaudessa ei värikkäitä kukkia  ja valopilkkuja, innostusta ja plusmerkkistä eloa ole koskaan liikaa!
Jos elämä ei järjestä iloisia yllätyksiä ;) ihan itsestään niin niitä kannattaa aktiivisesti järjestää. :)

Vielä kuvia edellisestä terapiaompeluksesta.





Huomaatte varmaan että hovikuvaajallla ei ole ollut nyt koeviikkoa eikä muutenkaan koulukiireitä.
;)

Postaus venyy jo vallan mahdottomiin mittoihin mutta ihanpakko on kertoa että kaksi pientä tilkkupeittoa!  on valmistunut...kangaspaloja  on värjäilty...ja Tiimarin helmihyllyllä käyty ostamassa parhaat päältä. :)

23 kommenttia:

  1. Upea työ tämä viimeinen, jota jo aiemminkin vilautit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joskus on niin mukava kun voi olla itsekin oikeasti tyytyväinen tekemäänsä. :) yleensä tekeleet ovat vähän sinnepäin...tai sitten eivät edes sieltä kotoisinkaan mikä oli aikomus.

      tämä on semmoinen muistelustyö, siinä on paljon tunnetta ja ajatuksia, kesällä tulee kolme vuotta tuon kalastajan, isäni kuolemasta. ompelukoneen ääressä tein yhdenlaista surutyötä, minulla sen aika tällä tavoin konkreettisesti oli nyt. aikaisemmin en voinut tätä tehdä, ajatus tästä oli olemassa jo aikaisemmin mutta ei saanut tartuttua.

      Poista
  2. Tuosta kalastustyöstä tuli kyllä mieletön! Ja kun se kauneuden lisäksi kertoo vielä tarinan, niin huh huh :). Ja tuo kukkapää, olisipa niin mun värinen ;). Hieno työ. Minäkin haluan viettää ompelupäivän sun kans ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pidetään vaan ompelupäivä. :) ei muuta kuin tänne vain mutkaista ja mäkistä tietä!

      kukkapäässä on kyllä noita värejä...vielä en oikein tiedä tykkäänkö siitä vai en :) mutta ehkä opin. :)

      Poista
  3. Upeita, upeita, ja upeita! Kukkapäinen nainen niin onnistunut. Ja tuo terapiaompelus niin kuvaava, Ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei muuta kuin sielläkin vain käynnistelemään ompelukonetta ja kokeilemaan organzakukkia...mummun sain kokeilemaan, heti oli hänellä tekniikka hanskassa. :)

      tämä minulle uusi ompelulaji :) on kyllä ollut oikeasti niin terapeuttista, monta juttua miettinyt siinä tehdessä ja surruuttanut asioita samalla pääsnsisäiseen järjestykseen.

      Poista
    2. Ai kun hyvä juttu, että mummelikin koklas.
      Kyllä kieltämättä tuo laji kiinnostais!! Pitää eka hommata ne kunnon pelit ja vehkeet, niin se työskentelykin maistuis vielä paremmalta. :)

      Poista
  4. Kerrassaan ihanasti sujuu tuo värinkäyttökin, mahtava kukkapää! Muutenkin kuulostaa, että siellä pukkaa mahtavasti inspiraatiota. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kukkapäähän en oo vielä oikein tutustunu...se ei oikein miellytä mun silmää. :)

      inspiraatio on kyllä ihanasti majaillut täällä jo joitakin aikoja...toivottavasti se viihtyy vielä pitkään!

      Poista
  5. oi, oi, oi! :) Todella upeita töitä, varsinkin tuo kalastustyö. ja kukkapäässä ihania värejä, minä aina ihailen värikkäitä töitä, itse en niin kauheasti niitä osaa käyttää.
    Täälläkin on leikelty tilkkuja peittoa varten... aika näyttää tuleeko se vauvalle vai nukelle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kalastajatyö on kyllä mulle niin tärkeä...siihen sain pistää vähän kaikkia ajatuksia. kukkapäässä on nyt värejä-vähempikin olisi riittänyt :) mutta yhdenlainen toisenlainen kukkapää mulla ois muhimassa mielessä-saa nähdä milloin se ilmestyy.

      värit on ihania, mutta mullakin on vaikeuksia käyttää niitä.

      tilkkuja siellä ja täällä, mukavaa. :)

      Poista
  6. Hienoa,ihan mielettömiä. Se kalastaja-upea!!! Täällä hyssytellään Aapelia monesti. Pipo-ja t-paita-tuotoksella mennnään. T. Pirta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi onko teillä Aapeli? <3 hyssyttelehän vain. kyllä se vielä ompeluaikakin löytyy...vaikka tiedän niin tuon tunteen...kun tekisi mieli ommella ja ei vaan onnistu.

      munkin tarttis välillä ommella jotain tarpeellista. housuja ja peruspaitoja ois listalla...vaan kun pukkaa vaan kaikkea tämmöstä turhuusompelusta. :)

      Poista
  7. Vastaukset
    1. :) huokaus on kuule monesti...kun ois vähän muutakin puuhaa mutta nyt tehdään vaan näitä. aikansa kutakin, toivotaan... :)

      Poista
  8. Pikaiset irtiotot on parhaita :)
    Aivan upeita töitä, mun järkeen ei mee miten joku voi ompelukoneella jopa kirjoittaa kun mulla on vaikeuksia saada edes suoraa saumaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. suunnitellut irtiotot on yleensä paaaljon hankalampi toteuttaa ja tulevat yleensä kaliiksi. :)

      itseasiassa on paljonkin helpompaa ommella koukeroita kuin suoraa saumaa...usko pois. :)

      Poista
  9. Vastaukset
    1. kiitos! yhden vastauksen jo tähän kirjoitin...vaan johonkin oli kadonnut...liekö tässä koneessa majaileva virus asialla..

      eksyin blogiisi...hädintuskin löysin pois! taidan eksyä uudestaankin!

      Poista
  10. Ihanat kukat ja tukat! Aivan uudenlaista luovaa ilmaisua. Odotan innolla lisää näitä! -Anu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tämä on kyllä ihan joku uusi hurahdus... :) saa nähdä tuleeko näitä lisää. :)

      Poista
  11. Ihania värejä ja tunnelmia sun töissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitos! tunnelmia näihin koettaa tavoittaa... muistoja, ja tarinoita. muutamia hetkiä ikäänkuin pysyvimmiksi.

      Poista